La comunitat digital contribueix al networking i a la generació de negoci

Open Industry 4.0

L’Open Industry 4.0 aproparà la tecnologia a empreses i usuaris durant els dies 7, 8 i 9 de març

Els pròxims 7, 8 i 9 de març la comunitat Open Industry 4.0 viurà el seu moment àlgid. Tot i que la iniciativa, que rep el suport institucional de la Diputació de Barcelona, i està promoguda per les ciutats de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa, està oberta de forma virtual els 365 dies de l’any, serà durant aquests dies quan es realitzaran més activitats i rebrà més volum de visites.
Recordem que l’Open Indrustry 4.0 és la primera comunitat online d’àmbit tecnològic que contribueix al networking i a la generació de negoci per empreses proveïdores de tecnologia 4.0 així com per empreses que l’apliquen en el seu core business. Amb aquest objectiu, dins de la comunitat hi haurà un espai ciberfísic on es desenvoluparan conferències online, conegudes com a webinars, i pronunciades per professionals de la indústria 4.0.
La primera d’aquestes trobades digitals tindrà lloc el 7 de març i estarà pronunciada per Mario Reyes, Director Científic de la Unitat d’ITSecurity d’EURECAT. Reyes, qui començarà la seva conferència a les 10:30h, centrarà el seu discurs en la ciberseguretat a les empreses industrials.
Durant el segon dels Open Days i amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la Secretaria de telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya oferirà una webinar sobre el pla donaTIC.cat, un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu l’impuls i reconeixement del paper de la dona en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquesta trobada digital també s’iniciarà a les 10:30h.

Divendres, 9 de març, serà el torn de Xavier Riba, Director Territorial a Catalunya d’Innovae, que parlarà sobre tecnologies emergents per reforçar l’acció comercial. En aquest cas la ponència tindrà lloc a les 12:30h.

Tanmateix, la fira virtual seguirà el concepte de “Second Life”, és a dir, que empreses i visitants es mouran en un entorn firal real, però sense necessitat de moure’s del seu lloc físic de treball. Les empreses expositores tindran estands des d’on podran fer demostracions dels seus productes i serveis 4.0, realitzar xats en directe i obtenir contactes professionals que es traduiran en negocis per l’empresa.

L’any passat hi van exposar 30 empreses i la fira va tenir una durada d’un mes. L’índex de visites va superar les 2.100 visites, demostren l’elevat interès per part del públic.

Presència virtual els 365 dies de l’any

A banda dels Open Days, la comunitat Open Industry 4.0, amb la intenció de donar continuïtat a la iniciativa i potenciar el fet d’estar operativa els 365 dies de l’any, oferirà webinars durant tot el mes de març.
El dia 14, Guillem Casas, R&D+i Chief Engineer d’EFFITRONIX, parlarà sobre les aplicacions pràctiques de la indústria 4.0.

El 21 de març, Carles Miranda, responsable dels serveis de suport a la Innovació per a les empreses a ACCIO, abordarà l’ecosistema de la i4.0 a Catalunya i les oportunitats de negoci.

Serà el 23 de març quan la Sònia Mora, Responsable del Departament de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, oferirà els seus coneixements sobre els perfils emergents en la formació professional industrial.
I per finalitzar amb la programació, el dia 28 de març, en Jordi Pelegrí, Sales Development Manager a Universal Robotics, centrarà la seva conferència en la robòtica intel·ligent.