Meeting Point sobre Robòtica col·laborativa al BMC Business Center

La robòtica col·laborativa, eix principal del Meeting Point organitzat per la comunitat Open Industry 4.0

Open Industry 4.0

Etiquetes: , , , ,

La trobada empresarial celebrada al BMC Business Center, va comptar amb l’assistència de més de 100 persones.

Aquest dimecres la comunitat Open Industry 4.0, va organitzar al BMC Business Center de Sant Quirze del Vallès, un nou Meeting Point dedicat a la robòtica col·laborativa, amb l’objectiu de donar a conèixer, a través d’experiències reals i demostracions in situ, el potencial d’aquesta tecnologia i la seva aplicació als processos productius.

La jornada es va iniciar amb la xerrada ‘Robòtica Col·laborativa: Un pilar clau en la indústria 4.0’ a càrrec de Sergio Martin, Business Manager Robotics & Discrete Automation Spain, de la multinacional Asea Brown Boveri (ABB) de Sant Quirze del Vallès, que va senyalar  que ‘el robot és cada vegada més senzill de programar i d’instal·lar i el retorn de la inversió és cada vegada més curt. A més, no cal tenir experts en robòtica per desenvolupar segons quines aplicacions’.  Martin va indicar que en els darrers anys, la robòtica creix a un ritme d’un 25% anual dins de la industria en general, molt per sobre de l’industria automobilística que ho fa a un 5%.

El Meeting Point va continuar amb la presentació ‘Mecanismes públics de suport a la indústria 4.0 per a les pimes’, a càrrec de Carles Miranda, Coordinador d’Indústria 4.0 Unitat d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ que va indicar que ‘els programes que treballem des de l’agència van enfocats a fomentar la innovació de les empreses a través de la incorporació de les tecnologies 4.0, però sobretot, fer entendre’ls-hi como utilitzar aquestes tecnologies per ser més competitives. I això passa per tenir una estratègia de transformació digital cap a la indústria 4.0’.

Carles Miranda d'ACCIÓ, al Meeting Point sobre robòtica col·laborativa

Posteriorment el centenar d’assistents van poder gaudir de la demostració de 7 empreses del sector de la robòtica. Stäubli, va exposar el robot TX2, una  solució per avançar de la robòtica tradicional cap a la robòtica col·laborativa amb el màxim rendiment; la companyia Sinerges Tecmon SL, va exhibir la Cèl·lula de Visió 2D-3D, l’objectiu de la qual és mostrar la capacitat d’integració i comunicació del ROBOT aubo i5 amb diferents càmeres de visió artificial; l’empresa Pal Robotics, va mostrar els robots mòbils autònoms Tiago Base, que automatitzen les tasques de intralogística en entorns industrials de forma fàcil i innovadora; la companyia Ingenieria de Aplicaciones SA. (IDASA), va realitzar una demostració d’un robot ABB amb una pinça comunicada amb el sistema informàtic de manteniment preventiu del propi robot; l’empresa Vicosystems Sl., va presentar l’aplicació del Pick & Place amb robòtica col·laborativa d’Universal Robots i Robotiq;  l’empresa Yaskawa, va exhibir el robot MotoMINI, el més petit de la companyia, que amb un abast de 350 mm, pot gestionar una càrrega útil de 500g; i per últim la multinacional Asea Brown Boveri (ABB), va mostrar el robot YuMi Selfie, que es va fer  foto amb els assistents.

Demostració de 7 empreses al Meeting Point sobre robòtica col·laborativa

El Meeting Point va posar el punt i final amb un espai de Marketplace, on tots els participants a la jornada van poder relacionar-se entre si, en una sessió de networking.

Galeria d’imatges de la jornada.