Una cinquantena de persones participa en el Meeting Point sobre VRA organitzat per l’Open Industry 4.0

Open Industry 4.0

Els participants han pogut conèixer i provar diversos productes i serveis relacionats amb aquestes tecnologies

Una cinquantena de persones ha participat aquest dimecres, 3 d’octubre, al Meeting Point del sector de la Realitat Virtual, la Visió Augmentada i la Visió Artificial (VRA) que ha organitzat l’Open Industry 4.0 al Centre de Negocis Nodus Barberà.
La jornada s’ha iniciat amb la taula rodona ‘Els ulls de la indústria: L’impacte d’aquesta tecnologia en els models de producció’, on diversos experts han abordat l’impacte de la visió digital a les cadenes de valor i els reptes de futur de les empreses en aquest sentit. Meritxell Bassolas, Directora del Centre de visió per computació de la UAB; David Torres, CEO de BCN-Vision; Xavier Riba d’INNOVAE i Toni Torrente d’EURECAT, han compartit la seva experiència en l’àmbit de la Realitat Virtual, la Visió Augmentada i la Visió Artificial i han posat exemples reals de l’aplicació d’aquestes tecnologies a la indústria. També han reflexionat sobre la Formació Professional, la capacitat d’adaptació dels treballadors a aquestes tecnologies i el potencial de les startups a Catalunya.
Més tard, els assistents han tingut l’oportunitat de conèixer i provar diversos productes i serveis que empreses del sector han posat a la seva disposició. INFAIMON, per exemple, ha mostrat durant el Meeting Point un sistema de Bin Picking gràcies al qual se seleccionen i extrauen peces emmagatzemades aleatòriament en un contenidor, utilitzant un sistema de visió per localització i un sistema robòtic per a la seva extracció i posterior reubicació. VISYON, per la seva banda, ha deixat ‘tastar’ un dels seus simuladors de grua a través de realitat virtual immersiva, un sistema que, segons la consultora d’innovació de l’empresa, Alicia Cañellas, no era gaire conegut entre els assistents i els ha deixat gratament sorpresos. També s’han pogut provar smart glasses i aplicatius wearables, entre d’altres.
Per finalitzar la jornada, Carles Miranda, d’ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, qui també ha moderat la taula rodona, ha presentat el programa de suport a la implementació de les tecnologies disruptives de l’agència pública i ha abordat les oportunitats de negoci d’aquest sector a Catalunya.
Cal recordar que l’Open Industry 4.0 és una iniciativa promoguda pels ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa, i que compta amb el suport institucional de la Diputació de Barcelona.